00:10 21 Грудня 2022

Ралійна Україна: календарі-2023

Попри всі складнощі, проект «Ралі в Україні» все ж вирішив випустити серію традиційних ралійних календарів на 2023 рік.

АвторВолодимир НекрасовВолодимир НекрасовПрофіль »

Насправді, вибір – робити чи не робити цього року наші традиційні ралійні календарі – був дуже важким. Навіть попри всі об’єктивні складнощі (відсутність електроенергії та інтернету, ускладнена логістика, суттєве здороження паперу та фарби тощо), головним було питання – а чи взагалі потрібна комусь наша робота під час війни?

Але ми все ж вирішили не зраджувати традиції, якій вже вісім років. Тому, що той стан, в якому перебуває зараз кожен з нас – це тимчасово. Ми всі були змушені стати кимось: воїнами, волонтерами, емігрантами – але це не назавжди. А любов до спорту, якщо вона вже оселилась в душі, лишиться там навіки.

Тож ми зробили це. І ми віримо, що календар з дванадцятьма яскравими фото буде протягом всього наступного року нагадувати кожному з нас про те, хто він є насправді – пілот, штурман, механік, суддя чи простий вболівальник. Що спорт, який об’єднав нас, лишиться з нами назавжди і не вмре через те, що ми забудемо про нього. Що наша історія житиме вічно – в тому числі і завдяки нам. Ми хочемо пам’ятати своє минуле – і ми будемо його пам’ятати, доки можемо.

Отже, цього року ми вирішили випустити одразу дві серії настінних календарів; обидві присвячені історії українського ралі – але кожна має свій особливий характер.

Перша серія має умовну назву «Україна ралійна», і кожен календар в ній розповідає про історію ралі в певному регіоні нашої країни. Наразі з друку вийшли календарі, присвячені Галицькому, Буковинському, Прикарпатському та Таврійському ралі; в найближчих планах – ще кілька випусків. Сподіваємось, що такий підхід припаде до душі вболівальникам, які уважно слідкували за своїми місцевими героями – і хотіли би зберегти пам’ять про них якомога довше.

Друга серія присвячена історії певного автомобільного бренду в українському ралі, і вона орієнтована, перш за все, на фанатів тієї чи іншої марки. Seat, Skoda, Volkswagen, Opel, Peugeot, Renault, Ford, Honda, Mitsubishi та Subaru – ось основні герої нашої мандрівки шляхами історії. І, звісно ж, найбільш яскравою зіркою в цьому сузір’ї, є календар, присвячений історії єдиного українського ралікара – Таврії.

Ми дуже старались. Ми відібрали найбільш яскраві фото, намагаючись згадати всі легендарні українські гонки та всіх знаних пілотів. Ми знайшли в архівах унікальні кадри, які досі ніколи не публікувались. Ми залучили до проекту кращих фотографів та дизайнерів (в тому числі й іноземних). Все це ми зробили для того, щоби українське ралі пережило найважчі часи своєї історії – і після перемоги відродилось знову.

Сподіваємось, ви поділяєте нашу позицію. Бажаючі замовити на згадку один чи декілька наших календарів запрошуються до спілкування за допомогою контактів на сайті або в соцмережах. 

Разом до перемоги!

Фото © Ралі в Україні

Читайте також:
Ралі в соцмережах

Авто для ралі

  • 255 110 Melnichuk 001
  • 255 110 Pushko 002
ТОП-Відео

Всі права на матеріали, розміщені на сайті Rally.in.ua, охороняються відповідно до законодавства про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалов сайту, гіперпосилання (hyperlink) на www.rally.in.ua є обов’язковим.

Контакти

Політика конфіденційності

Copyright © Ралі в Україні