01:00 22 Березня 2019

В пошуках чемпіонів: Прикарпаття та Поділля

Продовжуючи розповідь про карпатських автоспортсменів, нинішніх та колишніх, ми переходимо до Прикарпаття – краю, де традиційно проходять як ралійні, так і гірські перегони.

АвторВасиль ДовбушВасиль ДовбушПрофіль »

Знов-таки, доводиться розводити руками: при наявності постійно діючого автоклубу, гірських та ралійних перегонів «Трембіта» Івано-Франківська область не може похизуватись великою кількістю пілотів. Через це ми вирішили об’єднати її в одній частині нашого дослідження з сусідньою, Хмельницькою областю – ралійним осередком якої є Кам’янець-Подільський. В результаті картина вийшла така:

Олександр Арич 

Фактично, молодий івано-франківець набув певної слави, як вихованець Junior Way Team, штурман Артема Хорольського, Павла Малова та Ігора Білоусова. Але попри це він одного разу спробував свої сили в ролі першого пілота. Вийшло, відверто кажучи, не дуже – тому Саша, здається, остаточно вирішив віддати всі сили штурманській справі. З огляду на це говорити про його повернення в ралі навіть смішно – адеж він нікуди й не ішов.

Ймовірність старту в ралі: 99%

Іван Будеркевич

Ще один колишній учасник команди Junior Way Team, який провів повний сезон в гірському чемпіонаті – і навіть став чемпіоном України в складі цього колективу. Звісно ж, мрії Івана полягали в участі в ралі, але поки що здійснити їх не вдалось. Однак часи міняються – можливо, в найближчому майбутньому Будеркевич все ж таки вийде на старт якоїсь з домашніх гонок.

Ймовірність старту в ралі: 20%

Сергій Ведерніков 

Понад десять років тому кам’янчанин Сергій Ведерніков був стабільним учасником чемпіонатів України з ралі, і навіть виграв одну гонку – кубкове «Ралі Чемпіонів» 2007 року. Але часті «краш-тести» зрештою призвели до того, що Сергій продав побудований для нього Mitsubishi і повісив, як то кажуть, шолом на гвіздок. Навряд чи варто очікувати, що цей гвіздок колись знов стане порожнім…

Ймовірність старту в ралі: 5%

Сергій Жолінський 

Протягом останніх років Сергій Жолінський стартував здебільшого в гірському чемпіонаті, де в 2011 завоював титул Чемпіона України в своєму класі – проте за плечима Сергія є і ралійний досвід. І хоча свою «тринадцятку» Сергій продав і зараз проживає в Польщі, нещодавно він виказував бажання проїхати цьогорічне ралі «Фортеця» на орендній машині…

Ймовірність старту в ралі: 50%

Любомир Кріль 

Любомир один з новачків повнопривідного класу, але він є прикладом того, як можна втілювати свої давні мрії. Зараз Любомир є власником Mitsubishi Lancer Evo IX, на якому вже пробував свої сили і в Кубку Карпат, і в чемпіонаті країни. Ентузіазм та наполегливість на шляху до втілення своїх мрій рухають Любомира вперед, тому сміливо можна розраховувати на продовження ралійних стартів.

Ймовірність старту в ралі: 80%

Юрій Лепьохін 

Дворазовий чемпіон україни з гірських перегонів 2012 та 2015 років також має за плечима ралійні старти. 2009 рік запам’ятався невдалою участю Юрія в ралі «Буковина», яке закінчилось сходом, а також фінішем на кубкових змаганнях «Ралі Столиця – Київська весна». Хтозна, чи варто очікувати на ще одну спробу?

Ймовірність старту в ралі: 30%

Степан Мазур 

Найвідоміший з франківських ралістів, Степан Мазур, останніми роками періодично з'являється в карпатських змаганнях за кермом власної Mitsubishi Lancer Evo IX підготовки Eurolamp WRT. Востаннє ми спостерігали за його видовищним пілотажем на «Ралі Трембіта» в 2018 році. І хоча наразі стан здоров’я не дозволяє Степану виходити на старт – сподіваємось, що пауза буде недовгою!

Ймовірність старту в ралі: 90%

Володимир Макогончук 

Ще один кам’янчанин, який стартував в ралі досить багато – з 2005 по 2013 роки. Найбільше він запам’ятався якраз останнім сезоном, проведеним на Subaru Impreza (зараз цей автомобіль належить Олександру Козлову). Наскільки нам відомо, Володимир мешкає зараз за кордоном і про повернення в українське ралі не думає.

Ймовірність старту в ралі: 20%

Роман Марцінковський 

Ще один представник Франківської області. Гонщик з міста Надвірна з’являвся лише на місцевих змаганнях; колись він стартував на «Александров ралі», але головну увагу останнім часом приділяв здебільшого гірським перегонам. Таким чином зумів вибороти золото гірського чемпіонату в класі А2 у 2013 році. В минулому році проїхав автомобілем безпеки ралі «Трембіта».

Ймовірність старту в ралі: 30%

Андрій Небесний 

Талановитий спортсмен, за плечима якого чимало стартів в ралі як в ролі пілота, так і штурмана. Андрій родом з Кам’янця-Подільського – старовинного міста, яке цьогоріч нарешті повертається в ралійний календар. Ралі «Фортеця» може стати новою ізюминкою національної першості – а от повернення Небесного чекати навряд чи варто. Якщо вірити соцмережам, зараз він також проживає за межами України.

Ймовірність старту в ралі: 20%

Далі буде

Фото © Володимир Некрасов, Денис Сісін, Євген Хитрук, Олексій Горбенко

Читайте також:
Ралі в соцмережах

Авто для ралі

  • 255 110 Melnichuk 001
  • 255 110 Pushko 002
ТОП-Відео

Всі права на матеріали, розміщені на сайті Rally.in.ua, охороняються відповідно до законодавства про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалов сайту, гіперпосилання (hyperlink) на www.rally.in.ua є обов’язковим.

Контакти

Політика конфіденційності

Copyright © Ралі в Україні