15:49 28 Квітня 2024

Okuni Seats: зроблено в Україні

Один з найвідоміших українських симрейсерів запустив виробництво власних кокпітів для віртуальних гонок.

АвторРалі в УкраїніРалі в УкраїніПрофіль »

Все більше й більше виробників обладнання для геймерів випробовують свої сили в сфері симрейсингу, що з кожним роком лише набуває популярності. Кожен намагається запропонувати свій унікальний функціонал та своє бачення того, з чого можна хоча б почати свій шлях від офісного геймінгу до професійного обладнання. Ринок бачив різних представників: від стендів для керма та педалей до рухомих платформ.

Найпопулярнішими виробниками кокпітів, а саме так правильно називати місце водія, в незалежності від того, він за кермом справжнього гоночного автомобіля чи підкорює віртуальні версії автодромів світу, це Playseat, 6Sigma Sim Racing та Next Level Racing. Окрім свого призначення є ще дещо, що їх об’єднує – все це закордонні бренди, що може ускладнювати не лише логістичні питання, але й технічну підтримку на випадок якихось неполадок.

Нарешті в них з’явився гідний конкурент, який пройшов довгий шлях від прототипу до повноцінної функціональної версії, доступної кожному – Okuni Seats. Користуючись можливістю ми запитали у розробника, звідки взялась ідея зробити масовий продукт? Як каже сам Домінік Хорошавін, ідея запустити масове виробництво виникла випадково. Похизувавшись власним кокпітом перед своїм товаришем, він погодився зробити йому такий самий. Після позитивного відгуку народилася ідея запустити виробництво, тим паче що в Україні не було брендів-виробників кокпітів для симрейсингу.

 Ми також запитали, яка ж основна мета розробника? «Стати конкурентним брендом на європейському ринку. Задача досить складна, враховуючи вже поточну конкуренцію ринку, проте однозначно – реальна» - стверджує Домінік. За словами розробника, найближчим часом Okuni Seats зосередяться на розробці аксесуарів: підставки під клавіатуру, мишу або корпус ПК. В планах на майбутнє – почати виробляти власні ковші та напівковші для власних кокпітів.

Універсальність кокпіту відрізняє його від інших. Під час розробки основною ідеєю було дати можливість власнику встановити будь-який набір обладнання від максимально великої кількості педалей, шифтерів та баз під кермо до крісел. Платформа до якої кріпляться педалі дозволяє приєднати навіть педалі від іншого українського виробника – Feel VR. 

Коли мова заходить про надійність, то конкурентну боротьбу алюмінієвому профілю може скласти хіба зварний шов. Однак в такому випадку можна забути за можливість налаштувань. Адже конструкція з алюмінію дозволяє не лише створити раму за відповідними розмірами, але й налаштувати все відповідно до своїх потреб.

Okuni Seats і в цьому питанні не поступається іноземним конкурентам, адже його будова може запропонувати одразу три види посадки – цивільну, GT та напів-формульну. Перший тип посадки є ідеальним для гри в симулятори чи аркади в стилі ETS, ATS чи навіть Need For Speed, Forza чи The Crew Motorfest. GT – максимально схожа на посадку пілота в справжньому гоночному авто. Тип посадки, що можна охарактеризувати, як напів-формульна, дозволить відчути себе за кермом боліда Формули-1. Не зайвим буде сказати, що внесення будь яких змін в конструкцію не займе більше п’яти хвилин.

Окрім вище згаданих параметрів варто звернути увагу на можливість рухати крісло в двох напрямках, чим не можуть похизуватись більшість виробників. Будова профілю дозволяє не просто встановити крісло на заздалегідь підготовані посадкові місця, а й встановити його відповідно до потреб кожного користувача з точністю до міліметра. Завдяки все тому ж профілю, збірка не викликає труднощів й може бути виконана в найшвидші терміни.

Якщо вище згаданих переваг буде недостатньо, то у Okuni Seats є ще один козир, який просто неможливо ігнорувати – колір. На відміну від решти виробників Okuni зробили дуже ризикований крок і дали можливість обрати кокпіт в яскраво-салатовому кольорі, що робить його ще більш впізнаваним та індивідуальним. Проте любителям «класичної» палітри кольорів не слід хвилюватись, адже саме для них є варіант у чорному кольорі.

Для повного занурення в ігровий процес потребуєте кількох моніторів? Не проблема, адже завдяки активній співпраці Okuni Seats з спільнотою було розроблене кріплення для кількох моніторів. Єдине, що залишається зробити – оформити замовлення. Зробити це можна на офіційній Instagram сторінці Okuni Seats.

Якщо цей матеріал виявився не достатньо переконливим, пропонуємо відвідати один з філіалів 7Drive та буквально відчути всі переваги цього кокпіту. Також у кожного є можливість особисто поспілкуватись з щасливими власниками цього обладнання, для чого потрібно доєднатись до Discorde спільноти КМАМК SimRacing. Окрім цього в спільноті можна знайти різноманітні змагання, напарників для участі в командних змаганнях чи знайти спільноту відповідного до вашого улюбленого симулятору чи симкади.

Фото © Okuni Seats

Читайте також:
Ралі в соцмережах

Авто для ралі

  • 255 110 Melnichuk 001
  • 255 110 Pushko 002
ТОП-Відео

Всі права на матеріали, розміщені на сайті Rally.in.ua, охороняються відповідно до законодавства про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалов сайту, гіперпосилання (hyperlink) на www.rally.in.ua є обов’язковим.

Контакти

Політика конфіденційності

Copyright © Ралі в Україні