16:48 01 Листопада 2023

Гірські гонки: дворічну паузу закінчено

Ви вже маєте плани на 4 і 5 листопада? Якщо ні, то можемо вам дещо запропонувати. 

АвторКатерина ПроценкоКатерина ПроценкоПрофіль »

Із самого початку російсько-української війни відчутну допомогу українським військовим надавали автоспортсмени з різних європейських країн – зокрема, з Латвії. Черговий приклад такої допомоги – автомобіль, призначений 128-й окремій гірсько-штурмовій закарпатській бригаді ЗСУ, який було придбано за допомоги латвійського фонду Agendum та особисто Рейніса Познакса. Прихильники ралі в Україні напевне пам’ятають цього спортсмена, який в 2008 році брав участь в нашому ралійному чемпіонаті в якості штурмана Яніса Воробйовса.

Але автомобіль мало придбати – його потрібно ще певним чином підготувати. От і ця машина на сьогоднішній день потребує придбання запчастин та обслуговування. Саме з метою збору коштів на це, Галицький автомобільний клуб вирішив провести всеукраїнське змагання з гірських автоперегонів «XIV Beskyd», яке відбудеться 4 та 5 листопада біля села Ужок Ужгородського району Закарпатської області.

Востаннє змагання під назвою «Бескид» проходило в серпні 2021 року і було черговим етапом тогорічного, останнього на сьогодні чемпіонату України з гірських перегонів. Зараз, через зрозумілі обставини, чемпіонат України не проводиться – тож нинішнє змагання має статус клубного. Власне, через це до участі допускаються не тільки спортивні автомобілі, обладнані каркасами безпеки, а й звичайні авто, які відповідають вимогам ПДР України.

Тож після дворічної перерви організатори планують знов побачити на змаганні щирих прихильників та любителів автоперегонів і залучити за допомогою цього дійства нових фанатів та поціновувачів швидкості до великої автомобільної родини. Якщо ж, разом з тим, за допомогою цієї події буде зібрано необхідні кошти, можна буде стверджувати, що дана ініціатива має право на повторення та розвиток.

Фото © Михайло Овсяник

Читайте також:
Ралі в соцмережах

Авто для ралі

  • 255 110 Melnichuk 001
  • 255 110 Pushko 002
ТОП-Відео

Всі права на матеріали, розміщені на сайті Rally.in.ua, охороняються відповідно до законодавства про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалов сайту, гіперпосилання (hyperlink) на www.rally.in.ua є обов’язковим.

Контакти

Політика конфіденційності

Copyright © Ралі в Україні