22:39 19 Вересня 2008

Олександр Горбік: «В Чернівці поїдемо обов’язково!»

Після перемоги на «Prime Yalta Rally» штурман Юрія Протасова Олександр Горбік вийшов на другий рядок в українському рейтингу других пілотів.

Тепер у нього, як і у Віктора Баліна, сім перемог в абсолютному заліку на етапах ЧУ по ралі; більше тільки у Леоніда Косянчука, який піднімався на вищу сходинку п’єдестала 13 раз. Щоправда, сам Горбік не надає цьому особливої уваги…

«Правда? А я й не знав, – с посмішкою відреагував спортсмен на це повідомлення. – Втім, це взагалі-то ваша справа, журналістів – вести всіляку статистику… Для мене це особливої ролі не відіграє. У будь-якому випадку приємно бути першим, а другий ти чи п’ятий, не так вже й важливо…»

Є й ще один цікавий факт. Після дострокового здобуття титулу 2008 року, Горбік став єдиним в Україні штурманом, якому вдалося стати чемпіоном країни з різними пілотами! Нагадаємо, що в 2006 році Олександр виграв чемпіонат в екіпажі з Олександром Салюком-молодшим, а зараз повторив свій успіх з Юрієм Протасовим.

«Ні, я себе чемпіоном поки що не вважаю, – каже Олександр, – й не хочу святкувати достроково. Я трошки старший за Юру, багато чого знаю та пам’ятаю, а тому не хочу виключати будь-які варіанти розвитку подій. В кінці кінців, чемпіонат України цього року було сплановано як семиетапний, тому говорити про наше дострокове чемпіонство поки що зарано.

В будь якому випадку мі візьмемо участь в ралі «Чернівці» – якщо, звичайно, не буде ніякого форс-мажору. Це рішення днями прийняла команда Ace Racing, тому зараз я вже можу говорити про це офіційно. Ми будемо стартувати в Чернівцях, а подальші плани щодо участі в чемпіонаті України будуть залежати від результату цієї гонки». 

Автор © Володимир Некрасов

Фото © Сергій Холодило

Читайте також: